U utorak će Slavoniju, Baranju i Srijem obilježiti sunce. Ponegdje će biti male naoblake, a u jutarnjim je satima moguća i magla. Puhat će mjestimice slab do umjeren istočni i jugoistočni vjetar, a najviša dnevna temperatura bit će između 31 i 34 °C, javlja HRT.

I u središnjoj Hrvatskoj vruće, a najniža jutarnja temperatura bit će od 16 do 19 °C. Mjestimice u jutarnjim satima može biti kratkotrajne magle, a tijekom dana male do umjerene naoblake. Vjetar uglavnom slab, u prvome dijelu dana ponegdje umjeren sjeveroistočni, a poslijepodne jugoistočni.

Na sjevernom Jadranu te u Lici i Gorskome kotaru puhat će povremeno umjeren jugozapadnjak, prema otvorenome moru sjeverozapadnjak, u jutarnjim satima mjestimice uz obalu bura. Prevladavat će sunčano, a mala je vjerojatnost u gorju za lokalno jači razvoj oblaka te poneki pljusak. Ujutro je pak u nekim kotlinama moguća magla.

Sunčano i vruće s najvišom temperaturom između 30 i 35 °C bit će i na srednjem i južnom Jadranu, te u unutrašnjosti Dalmacije. Mjestimice će biti male naoblake uz jugozapadni i zapadni, uglavnom na otvorenome i sjeverozapadni vjetar. More mirno i malo valovito.

Od srijede oblačnije, vjetrovitije, manje toplo…

Vrućina će sljedećih dana malo popustiti, već u srijedu na zapadu unutrašnjosti, a od četvrtka i u većini ostalih krajeva. Zapuhat će sjeveroistočni i sjeverni vjetar te će povremeno biti više oblaka iz kojih može biti kiše praćene grmljavinom pa i jačih pljuskova, i to u srijedu u gorju, a od četvrtka i u ostalim krajevima.

Na sjevernom dijelu Jadrana zapuhat će bura, koja će jačati pa će u četvrtak i petak ponegdje biti jaka s olujnim udarima, a od četvrtka će se proširiti prema jugu, gdje će i idućih dana biti pretežno sunčano i vruće. Na sjeveru pak oblačnije, uz mogućnost za kišu i neverine te malo manje toplo nego na jugu.

L.O./DHMZ