Na istoku zemlje prevladavat će sunčano i vruće. Prolazno može biti male do umjerene naoblake. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Najniža jutrarnja temperatura zraka od 16°C do 19°C, a najviša dnevna između 30°C i 33°C, javlja HRT.

U središnjim krajevima djelomice sunčano, a uz više oblaka mjestimice može pasti i malo kiše. Vjetar povremeno umjeren sjeveroistočni. Temperatura zraka malo niža nego na istoku.

U gorskim krajevima uz promjenljivu naobalaku povremeno može biti kiše ili kratkotrajnih pljuskova.

Na sjevernom Jadranu pretežno sunčano. Uz obalu će ujutro, te ponovno navečer puhati umjerena i jaka, podno Velebita na udare i vrlo jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka od 12°C do 14°C, uz obalu između 20°C i 24°C, a najviša dnevna od 24°C do 28°C, na moru između 30°C i 33°C.

U Dalmaciji pretežno sunčano i vruće, ali u njezinoj unutrašnjosti uz umjeren i jak razvoj oblaka mjestimice može biti pljuskova i grmljavine. Vjetar slab do umjeren zapadni i jugozapadni, prema otvorenome moru sjeverozapadni. More malo do umjereno valovito. Jutranja temperatura zraka od 20°C do 24°C, a najviša dnevna od 32°C do 36°C.

I na južnom dijelu pretežno sunčano, ali malo manje vruće nego na srednjem dijelu. Vjetar slab do umjeren zapadni i jugozapadni.

Idućih dana u unutrašnjosti djelomice sunčano i postupno toplije, ali ne i posve stabilno. Povremeno može biti kiše ili kratkotrajnih pljuskova, i to uglavnom u zapadnim krajevima i unutrašnjosti Dalmacije, osobito u dane vikenda. Vjetar većinom slab. Na Jadranu idućih dana i dalje pretežno sunčano i vruće, osobito u Dalmaciji. Na sjevernom dijelu uz prolazno više oblaka može biti lokalnih pljuskova, uglavnom u subotu i nedjelju. Ujutro će uz obalu puhati slab burin, a tijekom dana zapadnjak i jugozapadnjak, prema otvorenome moru sjeverozapadnjak.

Dakle idućih dana djelomice ili pretežno sunčano, osobito na Jadranu. Temperatura na kopnu postupno će rasti, a uglavnom na zapadu može biti i lokalnih pljuskova.

L.O./DHMZ