Vrijeme danas: Sunčano, ujutro na kopnu moguć mraz

U ponedjeljak na istoku zemlje pretežno sunčano. Sredinom dana i poslijepodne samo ponegdje mala do umjerena naoblaka. Puhat će povremeno umjeren jugoistočni vjetar. Jutarnja temperatura od -2 do 2 °C, a najviša dnevna između 13 i 15 °C.
U središnjoj Hrvatskoj pretežno sunčano, u sjevernijim područjima mjestimice s umjerenom naoblakom. Vjetar većinom slab. Jutro malo hladnije nego na istoku, mjestimice sa slabim mrazom, a dnevna temperatura podjednaka, javlja HRT.

Na sjevernom Jadranu pretežno sunčano, a u gorskim krajevima djelomice sunčano. U noći i ujutro uz obalu će puhati umjerena i jaka bura, koja će prijepodne oslabjeti, pri čemu će more biti malo do umjereno valovito. U gorju u noći i ujutro mraz, s temperaturom od -4 do -2 °C, a uz obalu između 5 i 10 °C. Najviša dnevna uglavnom između 12 i 16 °C.

Nastavak ispod oglasa

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije sunčano i danju razmjerno toplo. Ujutro će uz obalu puhati slaba do umjerena bura, a zatim tijekom dana prema otvorenome moru jugo. Jutarnja temperatura od 0 do 2 °C, uz obalu između 7 i 10 °C, a najviša dnevna od 13 do 17 °C.

Podjednako i na krajnjem jugu Hrvatske, uz sunčano i razmjerno toplo vrijeme. Puhat će slab do umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak.”
Do vikenda većinom sunčano i toplije…
“Idućih dana u unutrašnjosti pretežno sunčano i danju iznadprosječno toplo. Vjetar većinom slab jugozapadni, u utorak i potkraj tjedna sjeverni i sjeveroistočni. Jutro i u utorak hladno, mjestimice sa slabim mrazom, a od srijede je vjerojatnost mraza iznimno mala.

Na Jadranu idućih dana obilje sunčanoga vremena, osobito u Dalmaciji. Umjerene naoblake bit će na sjevernom i srednjem dijelu u utorak navečer i u noći na srijedu, te potkraj subote. Puhat će slaba do umjerena bura i sjeverozapadnjak. Danju će biti razmjerno toplo s temperaturom zraka uglavnom između 16 i 19 °C.”, prognozirao je za HRT mr. sc. Dragoslav Dragojlović iz DHMZ-a.

L.O./DHMZ