Vrijeme danas: Sunčano, većinom vruće…

0

Ni u ponedjeljak neće biti veće promjene vremena u istočnoj Hrvatskoj. Prevladavat će vedrina, uz samo rijetko malu naoblaku, a ujutro u dolinama, ponajprije u Posavini i kratkotrajnu maglu. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 14 do 16, najviša dnevna između 30 i 32 °C.

U središnjoj Hrvatskoj također iznadprosječno toplo uz najvišu temperaturu zraka od 29 do 31 °C. Male do umjerene naoblake bit će ponegdje sredinom dana i poslijepodne uz povremeno umjeren sjeveroistočni vjetar.

Oglas

Većinom vedro bit će u gorju i na sjevernom Jadranu. Jutro u gorju svježe, osobito po kotlinama gdje će biti i kratkotrajne magle, a drugdje već od jutra razmjerno toplo, podno Velebita i vjetrovito, uz umjerenu i jaku buru, na nekim lokalitetima i uz olujne udare.

U Dalmaciji pretežno sunčano, uz većinom povremene visoke koprenaste oblake. Slabu i umjerenu buru sredinom dana zamijenit će maestral pa će more biti malo i umjereno valovito. Spas od vrućina neki će potražiti u moru ugodne temperature, između 23 i 25 °C.

Na krajnjem jugu Hrvatske također još jedan vruć dan, najviša temperatura u dolini Neretve ponovno oko 35 °C, a i noć će zbog slabe i umjerene bure biti topla i vrlo topla.”

Do srijede stabilno pa promjena….

“Na Jadranu će i utorak i srijedu biti obilje sunčana vremena i zadržat će se vruće. Umjerene bure i maestrala bit će u utorak, a u srijedu uglavnom pod Velebitom. Četvrtak će biti nestabilan pa će uz jači razvoj oblaka mjestimice biti pljuskova i grmljavine, no ipak će se u dosta predjela zadržati suho vrijeme. Krajem dana i u noći na petak zapuhat će jaka bura.

U unutrašnjosti četvrtak vrlo promjenljiv uz povremenu kišu i grmljavinu, lokalno moguće i izraženije pljuskove te pad temperature koji će u večernjim satima biti pojačan umjerenim do jakim sjevernim i sjeverozapadnim vjetrom. No do četvrtka pretežno sunčano i vruće uz uglavnom slab vjetar.”, prognozirala je za HRT dr. sc. Tanja Renko iz DHMZ-a.