Vrijeme danas uglavnom suho i hladno

Neki hrvatski mediji malo su zastranili netočnim informacijama po kojima je ovih dana „snijeg okovao Liku“. Jedina veća količina snježnog pokrivača ovih je dana sasvim očekivano pala na Zavižanu gdje je izmjereno 52 cm snijega. Slijedi NP Plitvička jezera s 10 cm snijega, dok se snijeg u ostatku Like samo dekorativno pomolio i uglavnom otopio.
Temperature zraka jutros u 7 sati iznosile su diljem Like od -2,5 stupnjeva C u Gospiću, do -3,5 stupnja C koliko je izmjereno u NP Plitvička jezera.

Nastavlja se dominacija bure pa će danas na većem dijelu Jadrana biti pretežno sunčano, na sjeveru više oblaka i uglavnom bez oborine. U unutrašnjosti umjereno do pretežno oblačno, mjestimice uz slabu oborinu na granici snijega i kiše koja se tijekom jutra može smrzavati na tlu. Vjetar slab, na istoku do umjeren sjeverozapadni. Na Jadranu će puhati umjerena, u Dalmaciji i jaka bura te sjeverni vjetar, prema otvorenom moru ponegdje sjeverozapadni. Najviša temperatura zraka uglavnom između 1 i 6, na moru tek nešto viša.

Nastavak ispod oglasa

L. O./DHMZ