Nije li vam u srijedu bilo dovoljno toplo, u četvrtak i petak svakako bi trebalo biti, ponajviše u središnjoj i osobito istočnoj Hrvatskoj, gdje će temperatura zraka ponegdje biti i oko 30 °C. Blizu rekordnih travanjskih vrijednosti! No, već od subote ponovno niža, u većini krajeva oko prosječne ovog dijela godine, javlja HRT.

Pritom će u četvrtak biti pretežno sunčano, uz gdjekoji poslijepodnevni pljusak uglavnom u gorju, te unutrašnjosti Dalmacije i Posavini.

Tijekom petka sve nestabilnije, na Jadranu uz većinom umjereno i jako jugo, ponegdje i olujno. Povremene kiše, uglavnom u obliku pljuskova s grmljavinom, uz veliku vjerojatnost i za lokalna olujna nevremena i tuču – već poslijepodne će biti na sjevernom Jadranu i u gorju, a navečer i u noći na subotu u istočnijim krajevima. Najkasnije, vjerojatno tek u subotu ujutro, na širem dubrovačkome području i u Podunavlju.

Od subote promjenljivo i svježije, uz sunčana razdoblja, ali i povremenu mjestimičnu kišu, ponegdje i grmljavinu. U višem je gorju moguć i snijeg, osobito potkraj nedjelje i u ponedjeljak.

L.O.