“I u subotu će u Slavoniji, Baranji i Srijemu prevladavati sunčano i toplo. Puhat će povremeno umjeren jugozapadnjak. Jutarnja temperatura zraka od 8 do 11 °C, a najviša dnevna između 23 i 25 °C.

Podjednako relativno toplo bit će i u središnjoj Hrvatskoj, uz većinom sunčano vrijeme, ponegdje s umjerenom noaoblakom. Zapuhat će umjeren, poslijepodne na udare mjestimice i jak jugozapadni vjetar, javlja HRT.

Na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru uz više oblaka ponegdje može pasti i malo kiše. Ujutro većinom tiho, pa je ponegdje moguća magla, posebice u Lici, ali i uz zapadnu obalu Istre ponegdje moguća magla ili sumaglica. Zatim će zapuhati umjeren jugozapadnjak, a uz obalu će jačati jugo koje će prema kraju dana mjestimice biti i jako, pa će more ponegdje biti umjereno valovito. Jutarnja temperatura zraka od 5 do 10 °C, uz obalu između 14 i 17 °C, a najviša dnevna uglavnom od 19 do 23 °C.

U Dalmaciji pretežno sunčano i toplo. Zapuhat će jugo koje će jačati pa će u drugom dijelu dana biti umjereno i jako. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od 6 do 11 °C, na moru između 12 i 17 °C, a najviša dnevna između 22 i 25 °C.

Samo malo manje toplo bit će na jugu Hrvatske, ali također većinom sunčano, uz najprije slabo, zatim i umjereno jugo.”

Sljedećih dana većinom još toplije…

“Idućih dana u unutrašnjosti pretežno sunčano i stabilno te iznadprosječno toplo, premda će jutra biti razmjerno svježa. U nedjelju će puhati umjeren jugozapadnjak koji u gorju povremeno može biti i jak.

I na većem dijelu Jadrana sljedećih dana pretežno sunčano i toplo. Povremeno će biti više oblaka na sjevernom dijelu, gdje može pasti i malo kiše, i to uglavnom na riječkom području i unutrašnjosti Istre. U nedjelju će puhati većinom jako jugo koje će u ponedjeljak oslabjeti, a u utorak okrenuti na sjeverozapadnjak.”, prognozirao je za HRT mr. sc. Dragoslav Dragojlović iz DHMZ-a.

L.O.