Jutarnja svježina potrajat će i danas, osobito u unutrašnjosti, a najviša temperatura bit će uglavnom niža od uobičajene za sredinu kolovoza, samo u Dalmaciji oko prosjeka. Pritom će u unutrašnjosti biti oblačnije, osobito prijepodne, uz mjestimičnu kišu, češće na zapadu. Na Jadranu će prevladavati sunčano, a samo na sjevernom dijelu prolazno može biti više oblaka. Od subote pretežno sunčano i sve toplije, od nedjelje posvuda i vruće, a dugotrajnijeg hladnijeg i kišovitijeg razdoblja vjerojatno neće biti ni u skoroj budućnosti, javlja HRT.

U istočnoj će Hrvatskoj biti djelomice sunčano, a uz više oblaka osobito u zapadnoj Slavoniji i Podravini može biti kratkotrajne kiše ili ponekog pljuska. Jutarnja temperatura oko 14 °C, a najviša dnevna između 24 i 26 °C.

U središnjoj Hrvatskoj zbog oblačnije noći jutarnja temperatura bit će malo viša nego u četvrtak, a najviša dnevna između 23 i 25 °C. Povremeno može biti kiše ili ponekog pljuska, osobito u prvom dijelu dana, dok se poslijepodne očekuju dulja sunčana razdoblja.

Na sjevernom Jadranu barem djelomice sunčano, uz malu vjerojatnost ponekog pljuska. Uz obalu će puhati umjerena i jaka bura koja će sredinom dana oslabjeti i okrenuti na sjeverozapadni i jugozapadni vjetar. U gorskim krajevima oblačnije, a kiša je moguća ponajprije u Gorskom kotaru. Jutro u gorju svježe, a dnevna temperatura oko 21 °C, na Jadranu između 28 i 30 °C.

U noći i ujutro umjerene bure bit će i u Dalmaciji. Od sredine dana vjetar slab do umjeren sjeverozapadni, uz malo do umjereno valovito more. Prevladavat će sunčano, uz temperaturu između 28 i 31 °C.

Pretežno sunčano uz najvišu temperaturu oko 31 °C bit će i na jugu Hrvatske. Ujutro će uz obalu puhati slaba do umjerena bura, danju sjeverozapadnjak. More malo, prema otvorenom i umjereno valovito, a njegova je temperatura razmjerno visoka, između 26 i 28 °C.

Od subote sunčanije i toplije

Sljedećih dana u unutrašnjosti će prevladavati sunčano, povremeno uz umjerenu naoblaku. Bit će postupno toplije, od nedjelje u većini krajeva i vruće. Prema sredini sljedećeg tjedna moguća je nova promjena vremena uz
kišu i niže temperature.

Na Jadranu će do kraja ovog i u prvoj polovini sljedećeg tjedna biti sunčano i također postupno toplije, a već od subote na većem dijelu i vruće. U noći i ujutro uz obalu će puhati burin, a danju će barem malo osvježenje donositi slab vjetar s mora.

L.O./DHMZ