U petak će u istočnoj Hrvatskoj biti sunčanog vremena, ali i prolazno dosta oblaka, iz kojih može biti i gdjekoje kišne kapi. Za razliku od njih – umjeren sjeverozapadni vjetar poslijepodne je siguran. Ponegdje možda i jak. Jutarnja magla bit će rijetka i kratkotrajna pojava, a slab mraz češća, uz najnižu temperaturu oko -2 °C, pri tlu i nižu. Poslijepodne najviša 9 do 12 °C, javlja HRT.

I u središnjoj će Hrvatskoj poslijepodne biti vjetrovitije od prijepodneva. Uz pretežno sunčano vrijeme i samo rijetku jutarnju maglu najniža će temperatura zraka biti oko -2 °C, a najviša 12 ili 13 °C.

Malo niža temperatura bit će u također većinom sunčanome gorju, a viša na još sunčanijem sjevernom Jadranu, gdje će bura i tramontana kasno poslijepodne i osobito navečer opet mjestimice imati olujne udare.

I u Dalmaciji će potkraj vidljivog dijela petka biti sve vjetrovitije i valovitije, a do tada gotovo idilično – pretežno vedro, uz vrlo dobru vidljivost. No, valja upozoriti na jutarnje “minuse” u unutrašnjosti, koji su mogući i južnije – oko Metkovića, pa i u Konavlima. Uz vedrinu i veći dio dana slabu do umjerenu buru i maestral najviša će temperatura zraka biti kao mora – uglavnom 14 i 15 °C.

Do utorka još toplije i većinom suho…

Sljedećih će dana biti još toplije, u unutrašnjosti uglavnom još u subotu uz hladno jutro s mjestimičnim mrazom. Samo je rijetko moguća kratkotrajna magla. Za vikend će biti sunčano, gdjekad i vedro, uz jugozapadnjak, zamjetniji u nedjelju, a u ponedjeljak ponovno prolazno oblačnije, ponegdje uz mogućnost za kratkotrajno malo kiše, te sjeveroistoistočni i sjeverozapadni vjetar. Od utorka je pak sve veća vjerojatnost jačanja južine, od srijede i povremene kiše.

I na Jadranu do ponedjeljka sunčano, osobito u subotu i vedro, te sve toplije. Bura i tramontana u subotu će oslabjeti, u ponedjeljak ponovno kratkotrajno pojačati, a u nedjelju će prolazno puhati jugozapadni vjetar, mjestimice i jugo, koje će vjerojatno češće i jače biti od utorka, kada je uz više oblaka moguća i povremena kiša, najprije na sjevernom Jadranu, zatim i južnije.

L.O./DHMZ