U  ovo predizborno vrijeme neki lokalni politički prvaci nad nama provode mentalni teror. Slijedom njihovih izmišljenih biografinjama mnogi su genijalci, heroji Domovinskog rata, znanstvenici , al pari Nikoli Tesli i Rambu. Još kada o sebi govore u trećem licu jednine (ileizam) tek onda nam postaje jasnije da su predizborno vrijeme i Internet idealni za liječenje nečijih kompleksa i manjkavosti.

Kako drukčije pojasniti situaciju u kojoj se sav akademski svijet ruga nečijim plagijatima, a takvi likovi ustrajno prodaju pamet i rasipaju se nedodirljivim statusom, aureoloma koje su pomalo derutne.

Kako definirati i pojasniti razloge da o Domovinskom ratu najviše govore i drže svima predavanja upravo likovi koji su lažirali svoja ratna postignuća ili čak u jednom trenutku bili u pritvoru te iste vojske za koju su na jeziku spremni dati i vlastiti život. Sakrivajući istinu „iza sedam pečata“.

Očito su ljudi takvima prestali vjerovati. Zato bi bilo najbolje da takve lažne veličine konačno stanu pred građane i pokažu im minimum uvažavanja, napokon govoreći istinu. To će se teško dogoditi zbog ulizica koji su povjerovali da nakon 99 laži, po 100. puta sve postaje istina. Tko u cijeloj priči (p)ostaje konj, prosudite sami.

L.O.