Udar bure izmjeren u četvrtak u 18,00 sati u Prizni iznosio je 217 km na sat, no to ipak nije spriječilo djelatnike HEP-a Gospić u popravljanju kvarova na dalekovodima u Gradu Senju i na području općine Karlobag. Unatoč angažmanu i daljnjim poslovima koji se provode, oko 860 kupaca s područja Barić Drage, Lukova Šugarja, Prizne i Jablanca i dalje je bez struje.
Bez struje su i pojedina naselja na području Otočca, Brinja, Žute Lokve, Vrhovina i Plitvičkih Jezera ali i na području Gračaca, Mazina i Zrmanje prema Obrovcu.
“Od prošle noći, zbog kvarova na električnim vodovima, u Lici i Podgorju bez struje je bilo 2660 kupaca. Ekipe montera Elektrolike su u pripravnosti i čim bura oslabi, nastavit će popravljati kvarove”, izjavio je direktor Elektrolike Ernest Petry.
Treba podsjetiti da je prije nepunih mjesec dana orkanska bura u Hrvatskom primorju podno Velebita srušila je više od 200 drvenih električnih stupova i 21 metalni rešetkasti stup.
Za danas prognoza govori da će u zapadnim predjelima, te na sjevernom i srednjem Jadranu biti djelomice sunčano i uglavnom suho. U istočnim krajevima, Lici i na južnom Jadranu promjenljivo oblačno, a osobito prijepodne ponegdje može biti malo kiše, u gorju malo snijega. U unutrašnjosti umjeren do jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, a na jadranu jaka, mjestimice i olujna bura s orkanskim udarima.
Od 7,30 sati na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog ostaje zabrana prometa samo za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila). Na autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika zabrana i za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila). U priobalju puše orkanska bura, brojne su ceste zatvorene za sve skupine vozila, prekinute trajektne, brodske i katamaranske linije. Ukinuti su zimski uvjeti na većini cesta u Gorskom kotaru. Za sva vozila još je zatvorena dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Delnica, obilazak starom cestom. Nema slobodnog cestovnog pravca za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji. Za sva vozila autocestom A1 do čvora Sveti Rok i dalje državnim cestama, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub (HAK). Zimski su uvjeti na većini cesta u Lici, trenutno nema slobodnog cestovnog pravca za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji i obrnuto. Isključivanje teretnih vozila na autocesti A1 je na odmorištu Modruš u smjeru Splita.
D.Prša