Po drugi puta zaredom jutros je održana utrka planinskog trčanja „Brinje trail“. Organizator utrke je Sportsko rekreativno društvo „Mumma“ iz Brinja, a utrka je dio KontinenTrail lige koja se sastoji od ukupno osam utrka diljem kontinentalne Hrvatske. Pokrovitelj ove sportske priče je Općina Brinje.

Sudionici utrke natjecali su se u dvije kategorije. “Mali medo” je kratka utrka na stazi duljine 16 km, uz 430 metara visinske razlike i danas ju je pretrčalo ukupno 106 trkača i trkačica. Prvi je kroz cilj stigao Nikola Špoljar iz AK „Zaboka“, drugi je bio Ante Živković iz SAK Fit Zaprešić, dok je bronca pripala Draženu Dinjaru iz AK Zaprešić. U ženskoj konkurenciji utrka na stazi „Mali medo“ danas je pripala Tei Faber iz AK Dubrovnik.

Utrka na stazi „Veliki medo“ bila je duljine 27 km i savladavala je 800 metara visinske razlike. U ovogodišnjem Brinje Trailu trčao ju je 51 natjecatelj, a prvi ju je pretrčao Lovro Srdarević, član AK Sljeme. Matijan Razum iz OK Japenica ovjenčao se srebrom, a Domagoj Matušić iz AK Zaprešić na cilj je došao treći. U ženskoj konkurenciji najbolja je bila Irena Smojver, članica AK Sljeme. 

L.O.