Pred nama je seminar dinarske pjesme i plesova kojega ovoga tjedna organizira Gacko pučko otvoreno učilište Otočac. Ova se tradicija održava već šestu godinu organizira kao promicanje glazbeno-plesne kulture dinarskog područja namijenjen voditeljima i članovima folklornih skupina, društava i udruga. Seminar se organizira  tijekom tri dana, odnosno 26., 27.  i 28. kolovoza u prostorijama Gackog pučkog otvorenog učilišta u Otočcu. 

Trodnevni seminar obuhvatit će odabranu folklornu građu dinarske zone. Svrha seminara je na primjerima plesne i glazbene baštine upoznati sadašnje i buduće voditelje folklornih skupina te pjevače i plesače s mogućnostima predstavljanja folklora na sceni kao i s mogućnostima rada s folklornim skupinama. Ove godine se za seminar već prijavilo više od 60 polaznika iz Hrvatske, Njemačke i Bosne i Hercegovine.

Voditelji seminara su dr.sc. Joško Ćaleta i prof. Vidoslav Bagur. Završni koncert polaznika održat će se u nedjelju, 28. kolovoza 2022. s početkom u 18 sati u velikoj dvorani Učilišta. Ulaz je slobodan. 

L.O.