Već smo pisali o pravom „Baby Boom“ efektu, jedinom takve vrste  zabilježenom na širem području Like  u posljednje vrijeme. Zahvatio je općinu Plitvička jezera, a odgovor na sve veće potrebe za smještajem djece u odgovarajuće ustanove bio je proširenje i preuređenje Dječjeg vrtića „Slapić“ u Korenici. Dana je izvršena službena  primopredaja radova  na rekonstrukciji i dogradnji ovog vrtića. Na primopredaju radova bili  su župan Ličko-senjske županije Milan Kolić, svi dužnosnici i čelnici ustanova sa područja Općine Plitvička Jezera, izvođač radova iz tvrtke „Špelić“ i mnogi drugi.

Nazočne je u ime domaćina pozdravila ravnateljica vrtića  Marijana Mijić i zahvalila se na odazivu, dok je načelnik općine  Boris Luketić naglasio neke detalje.

-Ko9liko je ovakav vrtić bio potreban na ovim prostorima, to najbolje znadu roditelji. Investicija je ukupne vrijednosti 4.040.533 kn. Radovi su izvršeni u dvije faze: I. Faza stajala je 821.649,44 kn, a II. Faza- 3.218.883,99 kn. Ministarstvo regionalnog razvoja sufinanciralo je I. fazu ovog projekta u sklopu Programa održivog razvoja lokalne zajednice u iznosu od 376.997 kn. Zahvaljujući rekonstrukciji i dogradnji naš vrtić sada može primiti 90-ero djece, a do sada je bilo moguće samo 40-ero, uz uvijek neugodne i dugotrajne  liste čekanja. Sretan sam što je i tome došao kraj i što mališani sa ovih prostora sada imaju vrhunski smještaj i uvjete za boravak, igranje i  učenje, istaknuo je načelnik Luketić. Na otvaranju vrtića govorio je i  župan Ličko-senjske županije  Milan Kolić.

-Izuzetno sam ponosa na velika postignuća ove općine jer brojni realizirani projekti uvelike poboljšavaju uvjete života građana. Općina Plitvička jezera je jedna od najmlađih općina u  Ličko-senjskoj županiji, pa se pokazala potreba  za povećanjem kapaciteta Dječjeg vrtića „Slapić“ i smanjenja liste čekanja. Ovdje se sve priklonilo potrebama djece, kako bi se u njihovom razvoju imalo najmodernije uvjete i visoke  standarde  Europske unije.  Znamo da se u ovoj općini na ovome neće stati jer su u različitim fazama realizacije brojnih projekata, a sve sa ciljem stvaranja boljih uvjeta za život, a poglavito ostanka mladih obitelji na ovim prostorima. Od svih važnih razloga koje smo danas ovdje čuli, uvjeren sam da je ovo najvažniji, zaključio je župan Kolić. Novi vrtić blagoslovio je korenički župnik vlč. Stjepan Zeba.

L.O.