U subotu su članovi Taekwondo kluba „Gacka“ nastupili su na međunarodnom natjecanju u Vukovaru „Vukovar Open 2014. – 1.Kup Korejskog Ambasadora“. Na Natjecanju je nastupilo je 265 natjecatelja iz 26 klubova, od čega je TK „Gacka“ nastupio je sa 9 natjecatelja te ostvario zavidne rezultate:
1.mjesto, zlatna medalja
FABIO PIRŠLJIN – kadet – 33kg, NIKA PRPIĆ – kadetkinja +59 kg, MATEA DUJMOVIĆ –juniorka -46 kg, MIA VALINČIĆ –juniorka – 68 kg, DOMINIK ORLOVIĆ – junior – 68 kg.
2.mjesto, srebrna medalja
ANA MARIJA ŽALAC – kadetkinja – 47 kg.
3.mjesto , brončana medalja
HRVOJE PLEŠA – mlađi kadet – 33 kg, ANDREA BARTULAC – mlađa kadetkinja – 33 kg, MARTIN VUČIĆ – junior +78 kg.
MIA VALINČIĆ proglašena je najboljom natjecateljicom u kategoriji Juniorki, dok su Juniori i Juniorke TK „Gacka“ u ekipnom poretku zauzeli su 2.mjesto, a u sve ukupnom poretku natjecatelji TK Gacka zauzeli su 5.mjesto. U dodatnom programu koji su članovi TK Gacka imali za cijeli vikend 21. – 23.11.2014, tijekom petka obiđena mjesta stradanja vukovaraca branitelja i civila 1991., Ovčara, Trpinjska cesta, spomen dom „Hrvatskih branitelja“ na Trpinjskoj cesti, Opća bolnica Vukovar, Vojarna, te cijeli Vukovar kao mjesto posebnog pijeteta. Obiđena su i mjesta gdje su stradala i dva otočanina Mate Kostelac – Maljutka i Mirko Rožman, 1991 godine kao pripadnici jedinice za posebne namjene Satnija Sinac, koji su branili Vukovar. Na svim mjestima Članovi TK „Gacka“ zapalili su svijeće za sve poginule branitelje.
TKG/D.P.