Vukovi neprestano „harače“, lovci nemoćni

Tijekom cijele 2018. godine lički lovci skrbili su o lovištima, sijali dohranu, punili hranilišta i solišta… Kada je lovna sezona započela nitko se nije mogao pohvaliti nekim zavidnim lovačkim uspjesima. Osobito se ovo vidjelo na dijelovima lovišta LD „Oluja“ iz Ostrvice. Predsjednik društva Antonijo Stilinović nemoćmo navodi neke od uzroka ovakvog stanja.

-Već dulje vrijeme govorimo da se ne možemo obraniti od vukova i čagljeva. Izgleda da to nikoga nije briga. U slučaju da netko ubije vuka slijedi mu velika globa, trajno oduzimanje oružja, a lovozakupnici mogu ostati bez lovišta. Vukovi su se namnožili. Zadnji incident dogodio se u Širokoj Kuli kada su prošloga tjedna zaklali sedam ovaca. Dijelovi našeg lovišta su satrti. Od konja, krava i ovaca koje bez čobana lutaju lovištem. Vukovi i čagljevi čine velike štete na srnećoj divljači i malim divljim svinjama. Na sve ovo smo već upozoravali, ali od toga nema puno koristi, ističe Antonijo Stilinović.

Nastavak ispod oglasa

Slične informacije stižu i iz drugih ličkih lovišta. Na sjeveru Like i u Primorju učestali su slučajevi napada vukova na stada konja. Vučja krvoločnost i drskost upadaju u oči pri situacijama kada su na konje nasrtali iako su ljudi bili u neposrednoj blizini.

M. S.