„Vukovi“ pozvali na vojno hodočašće

0

Uznapredovale su pripreme za 26. po redu vojno hodočašće u Mariju Bistricu koje će se održati u nedjelju, 7. listopada. Ovo hodočašće već tradicionalno organizira u Klub ratnih veterana 9. gbr. „Vukovi“. Zato su pozvali sve svoje članove, sve hrvatske branitelje,  kao i njihove obitelji da se prijave za hodočašće na broj mobitela: 099 5487 345.

Organizator hodočašća je Ministarstvo branitelja, u suradnji s Vojnim ordinarijatom u RH. Sudionici hodočašća, u izravnoj organizaciji Ministarstva su hrvatski branitelji i članovi njihovih obitelji, predstavnici udruga iz Domovinskog rata svih Županija RH i djelatnici Ministarstva branitelja. Predviđeni ukupni broj hodočasnika hrvatskih branitelja i njihovih obitelji je oko 1100, a broj hodočasnika iz svake Županije je najviše 50.

Prijevoz hodočasnika organizira Ministarstvo branitelja. Polazište autobusa je iz Gospića, a vrijeme i mjesto polaska utvrdit će se dogovorno između Županijskih koordinatora i prijevoznika. Za hodočasnike će se osigurati topli obrok i pitka voda nakon sv. mise, te paketi s hranom u povratku iz Marije Bistrice. Nositelji aktivnosti organizacije hodočašća na terenu, županijski koordinatori, su djelatnici Područnih jedinica Ministarstva branitelja, odnosno stručni suradnici u Županijskim Centrima za psihosocijalnu pomoć (u županijama u kojima nisu ustrojene Područne jedinice). Županijski koordinator za Ličko-senjsku županiju je Dubravka Valčić Uzelac.

Koordinatori su odgovorni za sve pripremne aktivnosti prije polaska na hodočašće, za vrijeme putovanja u Svetište, boravka u Svetištu i povratka iz Svetišta. Odgovorni su za sudjelovanje na hodočašću svoje skupine i bit će, vođe puta.

L.O.