Priopćenje:

Udruga ratnih veterana 9.gardijske brigade“VUKOVI“ Gospić poziva sve  branitelje,građane Gospića i okolice, ljude dobre volje da pomognu poplavama ugroženom stanovništvu Slavonije, koji su evakuirani iz svojih domova, a pomoć u odjeći, hrani, dekama, i drugome mogu donijeti u sjedište  udruge koje se nalazi u prostoru Kulturno informativnog centra Budačka ulica  br.12 u Gospiću.

Pomoć će se prikupljati na navedenoj adresi od ponedjeljka 19.svibnja do četvrtka 22. svibnja u vremenu od 10.00 do 16.00 sati. Akciju prikupljanja pomoći udruga   će u utorak i srijedu proširiti ispred trgovačkih centara Plodina i Lidla u Gospiću također u vremenu od 10.00 do 16.00 sati. Kontakt telefon predsjednik udruge Milan Franić 099 8596 215.

Prikupljaju se:

BEBE I DJECA: kašice za bebe, pelene, vlažne maramice, mlijeko za dohranu, kozmetika za bebe i djecu.

HRANA: Sve što može duže stajati -konzervirano (paštete, razni namazi, mesni doručak, i dr.), flaširano, u tetrapaku, suhomesnato s dugim rokom trajanja, hrana za šećerne bolesnike. Voda!
Hrana koja se može ODMAH konzumirati bez termičke obrade.

HIGIJENA: Gel za suho pranje ruku, vlažne maramice, prva pomoć, asepsol, toalet papir, ulošci, tamponi, sapuni, lijekovi protiv bolova.

Za stanovnike koji žive na područjima pogođenima poplavama u Republici Hrvatskoj novčane donacije se mogu uputiti preko Crvenog križa RH:

– uplatama na broj računa IBAN: HR 6923400091511555516 poziv na broj 08*

– pozivom na donatorski telefon broj 060 90 11 (6,25 kn, PDV uključen)**

– on-line donacijama na internetskim stranicama Hrvatskog Crvenog križa.

Iz Caritasa navode da je novčanu pomoć moguće uplatiti na žiro-račun Hrvatskog Caritasa: IBAN HR05 2340 0091 1000 8034 0, poziv na broj 175 ili on-line uplatama na www.caritas.hr.

Prikupljene donacije „VUKOVI“ će zajedno sa donacijama koje su prikupile ostale udruge gardijskih brigada i specijalne policije organizirano preko Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi dostaviti  stanovništvu  na poplavama ugroženom području na teritoriju RH.

Molimo povedite računa o potrebi da se roba transportira kamionom, te distribuira u lošim uvjetima. Ukoliko je poklonjeno u staklenoj ambalaži dobro ga upakirajte. Poželjno je da, ukoliko možete, donirano već donesete spakirano u kutiju, ali naravno, nije uvjet.

“Molim Vas da se odazovete vapaju naših slavonaca  koje je pritisnula teška nevolja. Nemojte da sve ostane na lajkovima i komentarima. Ako niste u mogućnosti pomoći, javite onima koji jesu. Dijelite, zovite. Ljudi stradavaju, pomozimo!”

lo