Western priča u Otočcu

Članovi konjičkog kluba „Salvahes“ iz Otočca danas su u starom krugu vojarne kod vojnih paviljona upriličili nesvakidašnji scenski prikaz koji je izazvao oduševljenje okupljenih građana. Scenski prikaz po riječima Maria Brajkovića upriličen je kako bi stanovnicima Otočca pružili predstavu koja se ne može vidjeti svaki dan. Scenarij predstave temelji se na borbi kauboja i Indijanca, a u prvom su planu konji.
„Priča počinje kada kauboj ukrade lijepu Indijanku, a da bi je vratili, Indijanci su morali ratovati s kaubojima. Bitka je završila kobno jer su poginula tri kauboja i dva Indijanca. Oslobodili smo našu Indijanku, no rat je nastavljen“, prepričao nam je ukratko scensku radnju Mario Brajković.
Inače, konjički klub „ Salvahes“ osnovan je isključivo zbog ljubavi prema konjima. Početak je bio težak, izgradnja štala, nabavka konja te upoznavanje s konjima i prilagođavanje za jahanje. Početci su bili, kaže Brajković, teški, no u osnivanju konjičkog kluba pripomogao je Grad Otočac. Ime kluba „Salvahes“ što na španjolskom znači divlji, izabrali smo jer jašemo kobile i pastuhe, sa sedlom i bez sedla, po livadama i okolnim prostranstvima. Ostvarili smo ono što smo planirali, a to nam je najvažnije. Za sada nas u klubu ima 16, imamo konje o kojima vodimo brigu i kojima pružamo beskrajnu ljubav. Ovo nije kraj naših aktivnosti, za paljenje mesopusta također ćemo za građane pripremiti scenski prikaz s konjima. Najmlađi učesnici ove nesvakidašnje scenske priredbe bili su Mateo Brajković s 4 godine te Tena Čudić sa 6 godina, kazao je Mario Brajković.
Nakon predstave, članovi Salvahesa pažnju su posvetili djeci koja su se mogla fotografirati s konjima i koja su po prvi puta u životu okušala u jahanju.

Dražen Prša

Nastavak ispod oglasa