WhatsApp poruke mogu se provjeriti na Internetu

WhatsApp je ozbiljno krenuo u borbu protiv lažnih informacija koje se šire na njegovoj platformi. Nakon što je ograničio broj kontakata kojima možete proslijediti neku poruku, uvodi i opciju koja bi korisnicima trebala olakšati provjeravanje informacija koje dobiju u porukama svojih kontakata, piše Zimo.

Tako će korisnici na određenim tržištima (u Brazilu, Italiji, Irskoj, Meksiku, Španjolskoj, Velikoj Britaniji i SAD-u), uz često proslijeđivane poruke (više od pet puta) moći vidjeti malu ikonu povećala. Klikom na tu ikonu, otvorit će im se mogućnost pretraživanja interneta za pojmove iz poruke.

Nastavak ispod oglasa

Nova opcija, koju u WhatsAppu nazivaju ‘potraži na webu’ zapravo učitava poruku direktno u preglednik. Pojašnjavaju da na taj način čuvaju privatnost korisnika jer nemaju uvid u sadržaj poruke, kao ni to što korisnik pretražuje. Za sad je moguće samo pretraživati tekstualne poruke, ne i fotografije ili videa.

Za sad nema informacija hoće li i kad ova opcija biti dostupna i drugim korisnicima diljem svijeta, a bit će zanimljivo vidjeti hoće li i u kojem broju korisnici zaista provjeravati sadržaj poruka koje im prosljeđuju njihovi kontakti, javlja Zimo.