WiFi u Korenici

-

Općina Plitvička jezera slijedi napredne tehnološke trendove te je omogućila besplatni bežični pristup Internetu u centru Korenice. Signalom besplatnog bežičnog pristupa Internetu pokriven je uži dio središta Korenice, a sami WiFi uređaj postavljen je na zgradi Općine.
Riječ je o Ruckus ZoneFlex sustavu koji je dizajniran kako bi osigurao najbolje mogućnosti i podršku visokog kapaciteta za bežične korisnike. Koristeći patentiranu tehnologiju mreže prilagodljivih antena omogućuje brzi Wi-Fi mrežni ulaz i izlaz. Ova tehnologija stvorena je prema potrebama korisnika uz pravednu raspodjelu upravljanjem opterećenja kako bi se stotinama korisnika osigurala mogućnost priključivanja na neku pristupnu točku koja omogućuje brzo i pouzdano Wi-Fi povezivanje.
Sigurnosna ograničenja koja su postavljena na sustav onemogućuju pristup internetskim stranicama koje se općenito smatraju nepoželjnima i neafirmativnima, veličina datoteke dozvoljena za transfer preko HTTP-a ograničena je, onemogućeno je korištenje VPN-a, onemogućeno korištenje SMPT-a (port 25) maksimalno trajanje WiFi konekcije je 60 minuta. Sve što je potrebno da bi se pristupilo Internetu putem Wi-Fi tehnologije je IEEE 802.11 b/g/n bežični mrežni adapter koji je danas sastavni dio gotovo svakog prijenosnog računala, mobilnih telefonskih uređaja novije generacije ili tablet mobilnih uređaja.
Bežična WiFi mreža u Korenici je otvorenog tipa te nema pristupnih kodova ili zaporki. Nakon uspješne konekcije u web pregledniku pojavit će se pozdravna konekcijska web stranica s linkom za daljnje korištenje Internet pristupa. WiFi mreža uvelike će pripomoći stanovnicima općine, ali i mnogima koji se zateknu u Korenici, u lakšem povezivanju sa svijetom.

D.P.

Nastavak ispod oglasa