Naslovnica Gospodarstvo WiFi u Korenici

WiFi u Korenici

2
-

Općina Plitvička jezera slijedi napredne tehnološke trendove te je omogućila besplatni bežični pristup Internetu u centru Korenice. Signalom besplatnog bežičnog pristupa Internetu pokriven je uži dio središta Korenice, a sami WiFi uređaj postavljen je na zgradi Općine.
Riječ je o Ruckus ZoneFlex sustavu koji je dizajniran kako bi osigurao najbolje mogućnosti i podršku visokog kapaciteta za bežične korisnike. Koristeći patentiranu tehnologiju mreže prilagodljivih antena omogućuje brzi Wi-Fi mrežni ulaz i izlaz. Ova tehnologija stvorena je prema potrebama korisnika uz pravednu raspodjelu upravljanjem opterećenja kako bi se stotinama korisnika osigurala mogućnost priključivanja na neku pristupnu točku koja omogućuje brzo i pouzdano Wi-Fi povezivanje.
Sigurnosna ograničenja koja su postavljena na sustav onemogućuju pristup internetskim stranicama koje se općenito smatraju nepoželjnima i neafirmativnima, veličina datoteke dozvoljena za transfer preko HTTP-a ograničena je, onemogućeno je korištenje VPN-a, onemogućeno korištenje SMPT-a (port 25) maksimalno trajanje WiFi konekcije je 60 minuta. Sve što je potrebno da bi se pristupilo Internetu putem Wi-Fi tehnologije je IEEE 802.11 b/g/n bežični mrežni adapter koji je danas sastavni dio gotovo svakog prijenosnog računala, mobilnih telefonskih uređaja novije generacije ili tablet mobilnih uređaja.
Bežična WiFi mreža u Korenici je otvorenog tipa te nema pristupnih kodova ili zaporki. Nakon uspješne konekcije u web pregledniku pojavit će se pozdravna konekcijska web stranica s linkom za daljnje korištenje Internet pristupa. WiFi mreža uvelike će pripomoći stanovnicima općine, ali i mnogima koji se zateknu u Korenici, u lakšem povezivanju sa svijetom.

D.P.

2 Komentari

  1. to je u redu,samo treba znati da wifi stvara jako štetna elektromagnetska zracenja od kojih se moze dobiti rak i da tu treba biti oprezan s amjerama zastite itd,,

  2. Nenade, tvoj komentar mi liči na fratre kada su se svađali oko toga koliko konj ima zubi. Onda je jedan nakon 10 dana prepucavanja predložio da ih prebroje. Evo ti par činjenica pa ih čitaj u trenucima dosade.
    “Mobiteli su uređaji koji emitiraju niskofrekventne elektromagnetske valove, odnosno radio valove i to samo kada su uključeni. U stvari, mobiteli su visokosofisticirani radio aparati. Mobilni telefoni komuniciraju odašiljući radio valove preko mreže antena koje zovemo bazne stanice. Radio valovi su oblik neionizirajućeg zračenja i uzrokuju zagrijavanje tkiva, ali ne značajno. Također, povezuje ih se i s poticanjem nastanka karcinoma, još uvijek nedovoljno konzistentno. Najvažniji izvor zračenja mobitela dolazi iz antene, koja se u novijim mobitelima ne vidi, jer se nalazi unutar uređaja, što znači da antenu držimo tik uz površinu glave (neki „pametni“ telefoni imaju antenu u donjem dijelu aparata koji je više udaljen od glave). Što je antena bliža tijelu, veća je količina zračenja koju apsorbira naše tijelo. Što mobitel više udaljavamo od glave, utjecaj zračenja se drastično smanjuje. Primjerice, ako uduplamo udaljenost mobitela od glave, izloženost zračenju se smanjuje za 4 puta. Također, što je signal slabiji, mobitel koristi više energije, što povećava količinu zračenja.”

Comments are closed.