Povodom obilježavanja Dana borbe protiv alkoholizma  i Svjetskog dana zdravlja, Klub liječenih alkoholičara Gospić održao je danas prezentaciju i dosege svoga rada u Kulturno-informativnom centru Gospić. Govoreći o problemu alkoholozima na području  Ličko-senjske županije psihologinja Zavoda za javno zdravstvo prof. Kristina Manestar ističe jedan porazan podatak.

-Prema istraživanjima alkohol je na ovim prostorima najzastupljeniji opijat. Nažalost, posvuda je evidentno da mladi ljudi, bolje reći djeca, sve češće posežu za alkoholom. Čak i u nižim razredima osnovne škole. Veliku krivnju snosimo mi odrasli jer konzumiramo alkohol pred djecom i šaljemo im poruku kako je alkohol društveno prihvatljiv. Rad Kluba liječenih alkoholičara Gospić za svaku je pohvalu, a sada broji desetak aktivnih članova. Ono što je ovdje u Klubu jako dobro jest osjećaj zajedništva i prihvaćanja apstinencije kao jedinog načina oslobađanja toga poroka. Jedni drugima dajemo potporu jer svi mi u životu nekada načinimo neku grešku, ali je važno da znamo da će nas netko podržati, kaže prof. Manester iz ZZJZ Ličko-senjske županije.

Nastavak ispod oglasa

Ciljevi ove priče su prije svega upoznati javnost s djelovanjem gospićkog Kluba liječenih alkoholičara, dati  doprinos jačanju svijesti lokalne zajednice o ranjivosti mladih, kao i odgovornosti odraslih te ih potaknuti na  aktivniji pristup u zaštiti od zlouporabe alkohola.

M.S.