Za bolji rad gradskih i županijskih tijela u Novalji

Zbog poboljšanja učinkovitijeg rada u rješavanju predmeta fizičkih i pravnih osoba u županijskim uredima: Upravnog odjela za graditeljstvo, zaštitu okoliša i prirode te komunalno gospodarstvo, u dijelu prostornog uređenja i graditeljstva, kao i povjerenih poslova državne uprave, Upravnog odjela za gospodarstvo te Upravnog odjela za opću upravu – na izdvojenim mjestima rada Novalja, na području Grada Novalje,

Nakon što je gradonačelnik Grada Novalje Ivan Dabo održao radni sastanak s Jasnom Orešković Brkljačić, zamjenicom župana Ličko senjske županije, uz nazočnost pročelnice Upravnog odjela za poslove Župana i Županijske skupštine Gordane Pađen, p.o. pročelnika Upravnog odjela za graditeljstvo, zaštitu okoliša i prirode te komunalno gospodarstvo Maria Barkovića, kao i Više savjetnice za prostorno uređenje i graditeljstvo u izdvojenom mjestu rada Novalja Jasmine Baričević definiran je napredak u radu gradskih i županijskih službi na tome području.

Nastavak ispod oglasa

Zbog brže i kvalitetnije usluge gradonačelnik je zatražio od nadležnih resora povećanje broja službenika kako bi građani dobili brzu i efikasnu uslugu u Gradu Novalji. Pri tom je istaknuto: pružanje kvalitetne usluge građanima, izdavanje dozvola koje su sastavni dio dokumentacije projektnih prijava na Javne pozive, obračunavanje komunalnog doprinosa temeljem izdanih dozvola i izdavanje dozvola potrebnih zbog izmjena u strateškim projektima Grada Novalje.

Zamjenica župana, Jasna Orešković Brkljačić izjavila je kako je upoznata sa situacijom u Gradu Novalji te najavila skoro raspisivanje Natječaja za prijem u službu dvoje izvršitelja/izvršiteljice za upražnjenja radna mjesta nakon odlaska službenika u mirovinu te popunjavanja radnog mjesta matičara za izdvojeno mjesto rada Novalja pri Upravnom odjelu za opću upravu, kao i razmatranje prijedloga o dodatnom zapošljavanju službenika u Upravnom odjelu za gospodarstvo.

Na sastanku je dogovoreno kako će se novom sistematizacijom radnih mjesta, planiranom u rujnu 2021. g. uzeti u obzir potrebe Grada Novalje i planirati veći broj djelatnika s ciljem ostvarivanja što učinkovitijeg i kvalitetnijeg sustava, koji građanima olakšava ostvarivanje njihovih prava na jednostavniji i dostupniji način.

L. O.