Za bolji život u trećoj životnoj dobi

0

Gospić će ove subote, 26. lipnja biti mjesto održavanja programa međugeneracijske suradnje EU projekta „Zajedno za zlatnu dob“. U tu se svrhu planira uključiti skupina umirovljenika i mladih. Kroz cijeli projekt će biti istaknuta međugeneracijska solidarnost s obzirom na partnerske udruge, međutim ovom aktivnosti održat će se radionica života u prirodi za 45 umirovljenika i 30 mladih iz sportskih klubova te udruge „Obnova“. Mladi i umirovljenici igrat će društvene igre, pogledati film te odraditi tjelovježbu. Cilj ovog druženja i edukacija je jačanje kapaciteta prijavitelja i partnera za provođenje aktivnosti namijenjenih umirovljenicima, kao i razvijanje i provedba kompleta aktivnosti za umirovljenike s ciljem unaprjeđenja kvalitete života.

Nakon dolaska u Gospić na Trgu Stjepana Radića održat će se održati kraća svečanost dobrodošlice na kojoj će se nazočnima od 10,30 obratiti župan ličko-senjski Ernest Petry, gradonačelnik Karlo Starčević te predstavnici turističkih i sportskih asocijacija. Slijedi zajednička tjelovježba nakon koje će o mehaničkim povredama i padovima u trećoj životnoj dobi govoriti dr. sc. Mario Baić.

Radionicu o kuhanju vodit će poznati gospićki slastičar Jasin Đemaili, dok će radionicu o prevenciji i redukciji bolesti voditi Dubravka Sajković dr. med. – spec. fizikalne medicine i rehabilitacije.

L. O.