„Kad narastem želim biti policajac“!!! Izjavili su ovo mnogi dječaci, ali i neke djevojčice, iz dječjih vrtića „Slapić“ iz Korenice i „Vidra“ iz Mukinja koji su povodom Dječjeg tjedna posjetili Policijsku postaju Korenica.

Uz mnoštvo opreme koju policija svakodnevno koristi u svojem vrlo odgovornom i zahtjevnom poslu, djeca su imala priliku razgledati policijski čamac, motocikl, službena vozila, opremu i tehniku, a potom su ih policijski službenici upoznali s načinom prikupljanja i fiksiranja tragova i opremom koju službenici kriminalističke policije, kriminalistički tehničari, koriste u svakodnevnom radu. Dječaci su najviše htjeli u rukama držati naoružanje, pri čemu su ih strpljivi policajci upoznali s  opasnostima koje vrebaju prilikom rukovanja s oružjem i eksplozivnim napravama prezentirajući im pri tome školska minsko-eksplozivna sredstva.
 
Obilazak teretane i sportske dvorane izazvalo je veliku radost i oduševljenje kod mališana, kao i razgledanje i isprobavanje opreme koju koriste pripadnici Interventne jedinice policije u svojem radu. Za uspomenu na ovaj posjet i Dječji tjedan djeci su uručene prigodne slikovnice o sigurnom ponašanju u prometu. 

L.O.