Za Dom kulture u Lovincu 3,5 ml kuna

Nastavak ispod oglasa

Lovinac – Ove godine u Općini Lovinac započet će radovi na izgradnji novog Doma kulture za što je potreba više nego očita. Da je ta informacija točna potvrdio nam je načelnik Općine Lovinac Hrvoje Račić koji kaže da ove godine započinje izgradnja Doma kulture za što su osigurana financijska sredstva za veći dio radova kroz program EIB-e (Europske investicijske banke)a preko Ministarstva regionalnog razvoja.

racic_prsa_24072013„ ove godine trebalo bi biti uloženo u projekt izgradnje Doma kulture 3,5 milijuna kuna, a riječ je o poslovima visokog  rohbaua  nakon čega bi se iduće godine nastavili ostali poslovi kako bi se Dom u potpunosti izgradio i stavio u funkciju. Izgradnjom Doma kulture zadovoljili bi sve potrebe vezane za održavanje brojnih kulturnih manifestacija jer, danas smo u situaciji da nemamo ozbiljan, kvalitetan prostor za bilo kakva društvena događanja, bilo za predstave, bilo za predstavljanje pojedinih ozbiljnijih općinskih programa ljudima, jer svi prostori koje posjedujemo su relativno maleni“ – kazao je načelnik Račić.

Povodom Dana Općine Lovinac, priprema se niz manifestacija koje će započeti trodnevnim programom 3. kolovoza „Smotrom folklora“ te nizom drugih kulturno zabavnih sadržaja.

Dražen Prša