Članovi HKUDA “Lika” iz Ličkog Osika protekli su vikend predstavili Ličko senjsku županiju na smotrama folklora u Bibinju i Škabrnji.
Na poziv društava domaćina vrijedni folkloraši HKUD „Lika“ odazvali su kulturno umjetničkim manifestacija te pokazali kako se u Lici čuva i njeguje folklorna baština. U 12 minutnim programima predstavili su žetveni običaj i tradicijsko pjevanje uz neizostavno ličko kolo kojim je zapovijedao mladi Filip. Samicu su svirali Kristijan i najstariji osamdesetgodišnji član Gojko. Uz oduševljenje domaćina i turista koji su pratili jedan i drugi program, folkloraši „Like“ usprkos visokim temperaturama i nakon službenog dijela programa zaigrali su kolo.
HKUD „Lika“ iz Ličkog Osika domaćin je i „2.Smotre folklora“ u Ličkom Osiku 05.08., koju organiziraju u čast domovinske zahvalnosti, a već u subotu 08.08. odlaze na smotru folklora u Debeljak. Kako doznajemo od Dragice Rogić stručne voditeljice HKUD „Lika“, bit će to i prilika da se malo ohlade u moru. Zadovoljni smo i veseli što i dolikuje pravim ljubiteljima folklora jer ljeto provodimo radno, čuvajući našu tradiciju i običaje od zaborava, dodala je stručna voditeljica Dragica Rogić.

D. Prša