Gradonačelnik Otočca Stjepan Kostelac sa predsjednikom GV Otočca Slavenom Prpićem održao je danas konferenciju za novinare na kojoj je između ostalog govorio o kapitalnim projektima vezanim za razvoj grada Otočca.
Izdvojio je projekt izgradnje „Kamp odmorišta“ čija je izgradnja pri kraju, a koji će odmah biti stavljen u funkciju unatoč kraju turističke sezone.
„U proljeće kad starta u pravom smislu, dobit će se jedan novi turistički proizvod, „Kamp odmorište“ kojih malo ima u Hrvatskoj a naročito u Ličko senjskoj županiji. Kamp je izuzetno dobar jer je spoj između kontinentalnog i primorsko jadranskog turizma tako da povezuje ljude koji borave na moru i kad putuju sa kamperima u unutrašnjost Hrvatske. U Kamp odmorištu ima 50 mjesta za kampere no bitno je da ljudi koji budu tamo svoje će vrijeme iskoristiti i za obilazak ljepota i znamenitosti naše Gacke doline. Vrijednost Kamp odmorišta je 1,3 milijuna kn koji se financira sredstvima EU fondova, Ministarstva turizma i grada Otočca (500.000 kn)“ – kazao je gradonačelnik Kostelac.
Spomenuo je i projekt izgradnje kuglane za što su potpisani ugovori sa firmom „Titan-Konstrukt“ čiji bi početak radova započeo 15.rujna.
„Obavili smo sve radnje, idući tjedan izvođača uvodimo u poslove i nadamo se da će do kraja ove godine biti izgrađena prva faza kuglane i da će ista biti stavljena pod krov. Tijekom godine dana kuglana bi trebala biti izgrađena. Sa Kuglačkim savezom Hrvatske je potpisan ugovor, gdje je KSH stavljena dvorana na raspolaganje dva mjeseca godišnje i služit će kao kamp za kuglače pri čemu će se u kuglani održavati i međunarodne i državne utakmice, jer će kuglana imati šest staza. Sav projekt je vrijedan preko 6 do 7 milijuna kn. Projekt je pripremljen za EU fondove koji nisu otvoreni, no mi sa svojim novcima krećemo u izgradnju a kad se fondovi otvore i ako uđemo u taj program priznat će nam se sve ono što mi napravimo“ – kazao je gradonačelnik Stjepan Kostelac.
Dražen Prša