Kao i svakoga vikenda policiji nije bilo dosadno. Bilježimo tijekom proteklog vikenda tri kaznena djela i devet prometnih nesreća.

Policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 19-godišnjakom iz Gospića, zbog osnova sumnje da je počinio računalnu prijevaru. Majstor za računala je 27. rujna 2016. godine putem svog korisničkog računa i e-mail adrese zatražio isplatu tuđeg dobitnog listića kladionice, koji je bio objavljen na tuđem facebook profilu zajedno sa šiframa za elektroničku isplatu, te mu istoga dana uplaćeno 511 kuna. Protiv njega će biti podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu. Pa ti na facebooke piši svašta, a nisi lokalni političar.

„Kad nećeš milom, a onda ćemo silom“. Tako bi se mogao protumačiti postupak 44-godišnjaka iz Gornje Glogovnice, Općina Križevci prijavljenog zbog prijetnje i nametljivog ponašanja. Sumnjiči se da je u razdoblju od travnja do 11. studenog 2016. godine sa svojih mobilnih telefona učestalo nazivao i slao sms poruke 38-godišnjakinji s područja

Općine Križevci što je kod nje izazvalo tjeskobu i strah, dok joj je u dva navrata putem sms-poruka prijetio smrću. Majstor za sms uhićen je u Novalji pa su ga saslušavali dečki iz naše PU. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, a protiv njega je nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava.

Noću 11./12. studenog 2016. godine u Vodoteču, Općina Brinje, nepoznati počinitelj otuđio je iz štale telad u vlasništvu pravne osobe sa sjedištem u Kusijevecu, Općina Sveti Petar Orehovec.

Od lopova i teladi za sada ni „a“. Ili „mu“?

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđeno je ukupno 11 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 9 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u subotu u Otočcu, kod 36-godišnjeg hrvatskog državljanina (1.69 g/kg).

P.U./L. O.