Za naš planet!

Narodna knjižnica Općine Perušić je mnoštvom  osmišljenih sadržaja i ove godine dala snažan pečat obilježavanju Dana planeta Zemlje. Stoga će cijeli naredni tjedan, od 16. do 20. travnja biti posvećen   događanjima za djecu pod nazivom „Djeca mijenjaju svijet! I mi to možemo“!

U ponedjeljak i srijedu održat će se predavanja u Osnovnoj školi Perušić na temu „Koristan otpad“ za sve učenike od 1. do 8. razreda. Predviđene su radionice za djecu predškolskog uzrasta isto kao i radionice za sve zainteresirane, a sve s ciljem upoznavanja s načinima razvrstavanja otpada za dobrobit našeg planeta. Za završetak „eko-tjedna“ u petak 20. travnja, u parku u središtu Perušića održat će se kviz za učenike s vrijednim nagradama, a uz to bit će i organizirane razne radionice na temu ekološke osviještenosti.

Nastavak ispod oglasa

Narodna knjižnica Perušić pokreće natječaj izrade predmeta u 3D obliku pod nazivom „Recikliramo – izrađujemo“! za sve razrede Osnovne škole Perušić i za  Dječji vrtić Perušić. Najuspješniji radovi bit će proglašeni i nagrađeni u petak, 20. travnja. Snažnu potporu ovoj zanimljivoj akciji daju OŠ Perušić, Komunalno poduzeće Perušić d.o.o. i Pećinski park Grabovača.

N.K./L. O.