Za obnovu cesta 900.000 kn

U Otočcu uskoro započinju poslovi na sanaciji nerazvrstanih cesta za čije je poslove raspisan natječaj za izvođača radova. Gradonačelnik Stjepan Kostelac kaže da se na natječaj javilo pet zainteresiranih tvrtki.
Poslovi obuhvaćaju nasipavanje pojedinih seoskih cesta na kojima su uočena oštećenja uslijed raznih pojava a na kojima nema asfalta. Sanacija će obuhvatiti nerazvrstane ceste u Kuterevu, Vrilu, Ramljanima, Ponorima, ali i na onim dijelovima cesta gdje su sanacije potrebne. Za te poslove osigurali smo iz proračuna više od 400.000 tisuća kuna. Tu su i poslovi na „krpanju rupa“ na asfaltnim dijelovima cesta za što je također raspisan natječaj za izvođače radova. Planiramo s tim poslovima na nekim cestama postaviti novi asfaltni sloj ali i pokriti asfaltom i dionice u Ličkom Lešću (Krakovac oko 900 kvadrata), u Kuterevu oko 150 kvadrata, u Švici… Pozornost ćemo posvetiti sanaciji udarnih rupa, tako da bi radovi obuhvatili asfaltiranje onih dijelova cesta gdje su uočena oštećenja. Za ove radove Grad Otočac izdvojio je 500.000 kuna.
Predsjednik GV Otočca Slaven Prpić dodaje da nisu zaboravili ni na sanaciju cestovnih dijelova na kojima su gradska poduzeća „Komunalac“ i „Gacka“ imali prekope, tako da će se i na njima obaviti sanacija odnosno asfaltiranja. Poslovi na nasipavanju nerazvrstanih cesta i asfaltiranja trebali bi se obavljati tijekom rujna i listopada.
Dražen Prša