Foto: 3sporta.com

Plitvički maraton se održava 37. puta i to 4 i 5. lipnja 2022 godine, u tri discipline: od 10, 21 i 42 km. Na ovaj način se nakon dvije korona-godine ova renomirana utrka vraća u prijašnje okvire. Rekao nam je to Leo Špehar, predsjednik Atletskog kluba „Plitvice“ koji je i ove godine organizator ove poznate sportske manifestacije.

– Ovogodišnje zanimanje natjecatelja za sudjelovanje je upravo fantastično jer se dva tjedna prije zaključivanja prijava za 37. Plitvički maraton prijavilo više od 700 natjecatelja iz 16 država svijeta, odnosno iz: Austrije, Bosne i Hercegovine, Finske, Francuske, Velike Britanije, Njemačke, Mađarske, Crne Gore, Norveške, Poljske, Slovačke, Srbije, Kine i Ukrajine. Izgleda da su svi jedva dočekali slabljenje korone i povratak maratona u standardni termin.

Ove godine je Plitvički maraton dio Hrvatskog cestovnog kupa koji se održava pod okriljem Hrvatskog Atletskog Saveza. Ponovit ću da je organizator 37. Plitvičkog maratona AK „Plitvice“, uz pokroviteljstvo JUNP Plitvička Jezera, zaključio je Leo Špehar. Doznajemo kako će novčane nagrade sponzora iznositi 4 500 kuna za prvo mjesto, 2 500 za drugo i 1 500 kuna za treće osvojeno mjesto u maratonu.

L. O.