Za produženi vikend više prijetnji smrću, otkrivena računalna prijevara

Ilustracija

Tijekom proteklog produženog vikenda (2. – 6. travnja 2021. godine) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su tri kaznena djela, pet prometnih nesreća i jedno narušavanje javnog reda i mira.

Policijski službenici Policijskih postaja Senj i Otočac dovršili su kriminalistička istraživanja u svezi osnovane sumnje da su dvije osobe počinile kaznena djela prijetnje.

Nastavak ispod oglasa

40-godišnjak iz Senja se sumnjiči da je u petak, 2. travnja 2021. godine u Senju prijetio ubojstvom 48-godišnjakinji i 73-godišnjakinji (obje iz Senja), dok se 34-godišnjak s područja Otočca sumnjiči da je u nedjelju, 4. travnja 2021. godine u Kuterevu prijetio ubojstvom 54-godišnjakinji.

Oni su uhićeni i predani pritvorskim nadzornicima, a kaznene prijave biti će podnijete nadležnim državnim odvjetništvima.

Policijski službenici Policijske postaje Otočac dovršili su kriminalističko istraživanje i nad 44-godišnjakom iz Otočca zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo računalne prijevare.

On se sumnjiči da je u prosincu 2020. godine i siječnju 2021. godine u više navrata neovlašteno podigao novac s bankomata i oštetio 63-godišnjaka iz Otočca za ukupan iznos od 20 tisuća kuna.

Nadležnom državnom odvjetništvu se dostavlja posebno izvješće kao nadopuna kaznene prijave.

L.O.