Za sjednicu Gradskog vijeća Otočca ukinut Aktualni sat

Zbog različite problematike vezane uz rad Gradskog vijeća Otočca danas se medijima priopćenjem obratio Klub vijećnika stranke LIPO. Prosvjeduju zbog nekoliko stavki, a jedna od njih je  činjenica što je današnja sjednica Gradskog vijeća održana elektroničkim putem, pri čemu je iz Dnevnoga reda izostavljen Aktualni sat.

-Gradonačelnik Grada Otočca je ukinuo Aktualni sat gdje vijećnici postavljaju pitanja gradonačelniku, što je i obveza po Zakonu o lokalnoj samoupravi i poslovniku Gradskog vijeća. To je prvi gradonačelnik Otočca koji je u 30 godina postojanja Gradskog vijeća u Otočcu ukinuo Aktualni sat tako da vijećnici više nisu u mogućnosti postavljati pitanja gradonačelniku.

Nastavak ispod oglasa

Također smatramo da nije bilo potrebno sazivati sjednicu elektronski jer nisu na snazi epidemiološke mjere koje su to propisale, gotovo svi vijećnici su cijepljeni, a i  sva druga javna događanja u Otočcu odvijaju se uživo, s velikim brojem prisutnih građana. Na online sjednicama nema novinara i nema rasprave. Čega i koga se bojigradonačelnik  Goran Bukovac?-pitaju se članovi Gradskog vijeća Otočca iz stranke LIPO.

U ovom priopćenju navode se teme vezane je i uz ranije medijske spekulacije o navodnom uzimanju vode sa izvorišta rijeke Gacke u svrhu novih vodovodnih pravaca. Klub stranke  LIPO također traži odgovore na pitanja zbog čega je ukinut Aktualni sat, ukinut je i Odbor za proračun kao jedan od najvažnijih odbora na kojem se raspravlja o proračunu, a spominju se  i projekti koje je tijekom zadnje predizborne kampanje aktualni gradonačelnik Bukovac isticao kao presudne za razvoj grada na Gacki, a sada se ne provode.

Uz Stjepana Kostelca  u ime Kluba stranke LIPO potpisani su Josip Grčević, Ivan Miletić i Suzana Bižanović.

Od gradonačelnika Grada Otočca Gorana Bukovca telefonskim putem dobili smo kraći odgovor:

-Budući se sdanašnja sjednica Gradskog vijeća održala elektroničkim putem u razgovoru sa svojim suradnicima zaključili smo da za današnju sjednicu ukinemo Aktualni sat, koji je inače svakako  potreban. Što se tiče navodnog uzimanja vode iz rijeke Gacke u svrhu novih vodovodnih pravaca o tome je prerano govoriti, isto tako i spekulirati o navodnom štetnom utjecaju na Gacku.

S obzirom na obim i vrstu ovih optužbi uskoro ću se očitovati s priopćenjem i o svim detaljima obavijestiti javnost, rekao nam je u telefonskom razgovoru gradonačelnik Grada Otočca Goran Bukovac.

L. O.