Zbog različite problematike vezane uz rad Gradskog vijeća Otočca danas se medijima priopćenjem obratio Klub vijećnika stranke LIPO. Prosvjeduju zbog nekoliko stavki, a jedna od njih je  činjenica što je današnja sjednica Gradskog vijeća održana elektroničkim putem, pri čemu je iz Dnevnoga reda izostavljen Aktualni sat.

-Gradonačelnik Grada Otočca je ukinuo Aktualni sat gdje vijećnici postavljaju pitanja gradonačelniku, što je i obveza po Zakonu o lokalnoj samoupravi i poslovniku Gradskog vijeća. To je prvi gradonačelnik Otočca koji je u 30 godina postojanja Gradskog vijeća u Otočcu ukinuo Aktualni sat tako da vijećnici više nisu u mogućnosti postavljati pitanja gradonačelniku.

Također smatramo da nije bilo potrebno sazivati sjednicu elektronski jer nisu na snazi epidemiološke mjere koje su to propisale, gotovo svi vijećnici su cijepljeni, a i  sva druga javna događanja u Otočcu odvijaju se uživo, s velikim brojem prisutnih građana. Na online sjednicama nema novinara i nema rasprave. Čega i koga se bojigradonačelnik  Goran Bukovac?-pitaju se članovi Gradskog vijeća Otočca iz stranke LIPO.

U ovom priopćenju navode se teme vezane je i uz ranije medijske spekulacije o navodnom uzimanju vode sa izvorišta rijeke Gacke u svrhu novih vodovodnih pravaca. Klub stranke  LIPO također traži odgovore na pitanja zbog čega je ukinut Aktualni sat, ukinut je i Odbor za proračun kao jedan od najvažnijih odbora na kojem se raspravlja o proračunu, a spominju se  i projekti koje je tijekom zadnje predizborne kampanje aktualni gradonačelnik Bukovac isticao kao presudne za razvoj grada na Gacki, a sada se ne provode.

Uz Stjepana Kostelca  u ime Kluba stranke LIPO potpisani su Josip Grčević, Ivan Miletić i Suzana Bižanović.

Od gradonačelnika Grada Otočca Gorana Bukovca telefonskim putem dobili smo kraći odgovor:

-Budući se sdanašnja sjednica Gradskog vijeća održala elektroničkim putem u razgovoru sa svojim suradnicima zaključili smo da za današnju sjednicu ukinemo Aktualni sat, koji je inače svakako  potreban. Što se tiče navodnog uzimanja vode iz rijeke Gacke u svrhu novih vodovodnih pravaca o tome je prerano govoriti, isto tako i spekulirati o navodnom štetnom utjecaju na Gacku.

S obzirom na obim i vrstu ovih optužbi uskoro ću se očitovati s priopćenjem i o svim detaljima obavijestiti javnost, rekao nam je u telefonskom razgovoru gradonačelnik Grada Otočca Goran Bukovac.

L. O.