U općini Brinje nastavlja se praksa susreta s građanima započeta prije nekoliko godina. Tako je za 24. travnja s početkom u 11 sati u Vatrogasnom domu najavljen je susret načelnika općine Zlatka Fumića i građana. Načelnik Fumić u razgovoru ističe kako je riječ o uhodanoj praksi koja se već polučila odlične rezultate.

-Ovakvi susreti s građanima organiziraju se u svakom polugodištu, dok se susreti s mještanima i predstavnicima Mjesnih odbora događaju svakoga mjeseca, po potrebi i učestalije. Prigoda je to da informiramo građane o tijeku provedbe brojnih projekata, „osluhnemo“ njihove probleme i dogovorimo rješavanje tih problema, razmijenimo mišljenja i čujemo njihove stavove po pitanju tekuće problematike, planova i potreba. Sutrašnji sastanak iskoristit ću za svojevrsno polaganje računa o radu općinskih tijela jer je načelo transparentnosti jedan od temeljnih vidova demokratskog društva, rekao nam je načelnik Zlatko Fumić.

Zbog vrlo teške situacije prouzrokovane snježnim nevremenom protekle zime načelnik Fumić je s predstavnicima komunalnog poduzeća i s najbližim suradnicima učestalo boravio na terenu, probijajući se sa Zimskim službama do najudaljenijih naselja. Na ovaj  se način u praksi dokazala važnost  obilaska područja općine Brinje u situacijama kada je pomoć bila najpotrebnija.

M.S.