Naslovnica Vijesti Za svaku pohvalu – Dom za stare i nemoćne Ličko-senjske županije jedini...

Za svaku pohvalu – Dom za stare i nemoćne Ličko-senjske županije jedini u Hrvatskoj prihvatio naputak Ministarstva u punom opsegu

7

Jedan od primjera u ogranizaciji rada svakako je Dom za starije i nemoćne osobe Ličko-senjske županije u Gospiću sa podružnicama u Gospiću, Otočcu i Udbini. Naime, jedini su po našim saznanjima u potpunosti prihvatili naputak Ministarstava da se organizira rad 7+7.To znači slijedeće; da jedan broj radnika radi 7 dana uz sve osigurane uvjete, odmor, hrana itd, dok ostali djelatnici  tih 7 dana ne moraju dolaziti na posao. Znamo da u ovoj situaciji takav režim radnicima i nije možda najbolje sjeo, ali situacija  to nalaže. To je u ovom trenutku najbolja epidemiološka mjera da virus korona ne prodre u Domove za stare i nemoćne jer to bi u pravom smislu riječi značilo katastrofu. Zato sve pohvale za jedinstven način rada u Hrvatskoj koji dodatno štiti  oko 400 korisnika Doma za stare i nemoćne osobe.

Međutim, ima i pojedinaca koji su odmah nakon te mjere otvorili bolovanje, a novi zakon koji je u pripremi  će omogućiti poslodavcu evaluaciju  onih koji su se stavili u službu nacionalnog interesa, a to je zaustavljanje pandemije. U svakom slučaju pohvala ravnatelju, ali i djelatnicima koji su se na ovaj način uključili u borbu s nevidljivim neprijateljem.

L.O.

7 Komentari

  1. Svaka čast svima, pa i ravnatelju (koji je prihvatio naputak/preporuku Nacionalnog stožera civilne zaštite), ali ovdje bi ipak naglasak morao biti na radnicima koji su otišli na sedam dana u dom i rade duple smjene…S obzirom da su otišli i da rade, pokazali su da shvaćaju ozbiljnost situacije i to su prihvatili kao nešto što se mora radi zaštite svih ljudi, a osobito onih najranjivijih o kojima se svaki dan brinu. Zato veliki pozdrav i zahvala svima!

Comments are closed.