I Uskrs će biti sunčan i iznadprosječno topao, čak i topliji od Velike subote, ali diljem Hrvatske ipak ne i vedar kao subota, osobito ne na Jadranu i područjima uz njega, gdje će najprije dolaziti visoki oblaci – cirusi i cirokumulusi, zatim i cirostratusi – visoki vlaknasti, koprenasti, perjasto-pramenovski mliječnobijeli… Tko ne gleda u nebo, neće ih ni zamijetiti jer Sunčeva svjetlost kroz njih prolazi i ne stvaraju sjenu. Osim njih, na novu promjenu vremena upućivat će i poslijepodnevni pad tlaka, dolazak toplijeg zraka te jačanje jugozapadnjaka i juga.

Već tijekom Uskrsnog ponedjeljka jugo će na Jadranu biti često jako, gdjekad vjerojatno i olujno, a ponegdje već prijepodne može pasti i malo kiše – mala vjerojatnost postoji na južnom i dijelu srednjeg Jadrana, osobito na otocima. No, u većini će Hrvatske još biti dojam sunčana vremena, u sjevernim kopnenim krajevima uz još višu poslijepodnevnu temperaturu zraka nego u nedjelju. Navečer, međutim, počinje sasvim druga priča, najprije na otocima, zatim na obali, pa sve sjevernije…

U utorak će u mnogim krajevima prevladavati oblačno, u većini unutrašnjosti i manje toplo nego do ponedjeljka, a posebice na Jadranu i vjetrovito, uz jako i olujno jugo. Povremeno će padati kiša, osobito na Jadranu i područjima uz njega i u obliku pljuskova s grmljavinom, ponegdje i obilnijih. Valja upozoriti i na mogućnost mjestimične “blatne” kiše budući da će jaki visinski vjetrovi donositi nad Sredozemlje i dio južne Europe pijesak iz Sahare.

Od srijede pak opet toplije, ali promjenljivo, uz povremenu mjestimičnu kišu. Na Jadranu će i dalje prevladavati jugo, ali slabije nego u utorak.

L.O./HRT