Za vikend 15 prometnih nesreća

Foto: Lika online

Djelatnici PU ličko-senjske su tijekom protekloga vikenda evidentirali 15 prometnih nesreća i tri narušavanja javnog reda i mira.

Dogodile su se četiri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama, a dogodile su se na području Karlobaga (2), Gospića (1) i Senja (1). U njima su dvije osobe teško ozlijeđene i dvije lakše ozlijeđene.

Izdvajamo prometnu nesreću sa teško ozlijeđenim osobama:

-jučer u 12.45 sati, na nerazvrstanoj cesti, predio Štirovača, Grad Gospić, kada je 54-godišnji njemački državljanin upravljajući motociklom njemačke nacionalne oznake, zbog neprilagođene brzine kretanja izgubio nadzor nad motociklom i pao na kolnik. U prometnoj nesreći je 52-godišnja putnica teško ozlijeđena, a protiv vozača slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu zbog izazivanja prometne nesreće. Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Korenice (4), Otočca (3), Gospića (2), Donjeg Lapca (1) i Novalje (1).

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga. U tom periodu utvrđeno je ukupno 80 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 4 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je jučer u Otočcu (1.58 g/kg) kod 33-godišnjeg hrvatskog državljanina.

Narušavanja javnog reda i mira počinjena su tučnjavom na području Korenice, te svađom i vikom na području Otočca i Korenice.

PULS/L. O.