Ilustracija

Tijekom proteklog vikenda (16.-19. kolovoza 2019. godine) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su tri kaznena djela, 24 prometne nesreće i pet narušavanja javnog reda i mira.  

U subotu u Nacionalnom parku Plitvička jezera nepoznati počinitelj je otuđio novčanik s novcem i osobnim dokumentima u vlasništvu 54-godišnje portugalske državljanke.

U subotu u Novalji su nepoznati počinitelji iz apartmana otuđili novac u vlasništvu 34-godišnjakinje iz Zagreba, te iz osobnog automobila prijenosno računalo u vlasništvu 24-godišnjeg talijanskog državljanina. 

Policija traga za počiniteljima, protiv kojih će biti podnijete kaznene prijave nadležnim državnim odvjetništvima.

Promet

Jedna prometna nesreća je s teškom ozlijeđenom osobom a dogodila se je u petak, 16. kolovoza u 11.05 sati na dionici državne ceste broj 8 u mjestu Lukovo, kada je 30-godišnji slovenski državljanin upravljao motociklom slovenske nacionalne oznake  i nije držao potreban razmak prilikom kretanja iza drugog motocikla te je prednjim desnim dijelom motocikla udario u bočnu lijevu stranu motocikla kojim je upravljao 27-godišnji slovenski državljanin a koji je počeo skretati ulijevo. U prometnoj nesreći teško je ozlijeđen 27-godišnji vozač motocikla te je zadržan na liječenju u KBC Rijeka.

Jedna prometna nesreća je s lakše ozlijeđenom osobom, a dogodila se na području Senja.

Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom…

Javni red i mir

Narušavanja javnog reda i mira počinjena su omalovažavanjem ili vrijeđanjem službenih osoba na području Novalje, svađom i vikom na području Otočca i tučnjavom na području Novalje.

Protiv počinitelja će biti podnijeti optužni prijedlozi nadležnim sudovima.

L.O./PULS