Za vikend brojna divljanja i pijanstva na cesti, kod Gospića u prometnoj nesreći dvije osobe teško ozlijeđene

Tijekom proteklog vikenda (28. rujna – 1. listopada 2018. godine) na području Policijske prave ličko-senjske evidentirano je devet prometnih nesreća i jedno narušavanje javnog reda i mira.

Četiri prometne nesreće su s ozlijeđenim osobama, a dogodile su se na području  Gospića, Otočca, Korenice i Karlobaga. U njima su tri osobe teško i tri osobe lakše ozlijeđene.

Nastavak ispod oglasa

Izdvajamo prometnu nesreću koja se dogodila jučer u 20.15 sati na dionici državne ceste D-25, u mjestu Podoštra, Grad Gospić, kada je 57-godišnjak iz Pristega upravljajući osobnim automobilom sisačke registracijske oznake, iz za sada neutvrđenih razloga sletio udesno van kolnika, te se ponovno vratio na kolnik i sletio ulijevo van kolnika.

Vozač, 42-godišnji i 46-godišnji putnici iz automobila su teško ozlijeđeni, te protiv vozača slijedi podnošenje kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića i Otočca.

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđeno je ukupno 57 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 9 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u subotu u Gospiću (3.10 g/kg) kod 37-godišnjeg hrvatskog državljanina.

Narušavanje javnog reda i mira počinjeno je tučnjavom na području Gospića, te će protiv počinitelja biti podnijet optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu.   

L.O.