Ilustracija

Tijekom proteklog vikenda (27. – 30. srpnja 2018. godine) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirano je osam kaznenih djela, 12 prometnih nesreća, četiri narušavanja javnog reda i mira, dva događaja na moru, jedan događaj na granici i jedna dragovoljna predaja minsko-eksplozivnih sredstava.

Evidentirane su četiri teške krađe i četiri krađe u kojima je nepoznati počinitelj:

– u razdoblju od 14. do 27. srpnja 2018. godine provalio u kuću u Novalji iz koje je otuđio razni kućni inventar vlasništvo 56-godišnjakinje iz Zagreba;
– u petak, 27. srpnja provalio u osobno vozilo vlasništvo austrijskog državljana iz kojeg je otuđio elektronske uređaje;
– subotu, 28. srpnja u Nacionalnom parku Plitvička jezera, otuđio novčanik iz ruksaka 64-godišnjoj državljanki Švicarske;
– u nedjelju, 29. srpnja provalio u trgovinu u Korenici iz koje je otuđio duhanske i suhomesnate proizvode na štetu pravne osobe sa sjedištem u Vrgorcu;
– u petak, 27. srpnja, u Perušiću, otuđio torbicu s osobnim stvarima vlasništvo 19-godišnejg državljana Nizozemske;
– noću 27:/28. srpnja iz apartmana u Novalji otuđio dva novčanika na štetu slovenskog državljana;
– u subotu, 28. srpnja iz apartmana u Novalji otuđio novčanik s osobnim dokumentima na štetu slovenske državljanke;
– u nedjelju, 29. srpnja na plaži u Novalji otuđio torbicu u kojoj se nalazio pištolj kojeg je legalno posjedovao 50-godišnjak iz Svete Nedjelje.

Policija traga za počiniteljima, protiv kojih će nadležnim državnim odvjetništvima podnijeti kaznene prijave.

Prometne nesreće s ozlijeđenim osobama dogodile su se na području Korenice (2), Gospića (1) i Senja (1). U njima je jedna osoba teže, dok su četiri osobe lakše ozlijeđene.
Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile se na području Otočca (3), Novalje (2), Gospića (1), Korenice (1) i Karlobaga (1).

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđeno je ukupno 122 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 6 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u subotu u Otočcu, kod 19-godišnjaka iz Otočca (1.87 g/kg).

Narušavanja javnog reda i mira počinjena su drskim ponašanjem na području Novalje (1), te tri svađom i vikom na području Novalje (2) i Korenice (1).

Protiv počinitelja će biti podnijeti optužni prijedlozi nadležnim prekršajnim sudovima.

Tijekom vikenda policijski službenici pomorske policije Policijske uprave ličko-senjske su u senjskom akvatoriju u nedozvoljenom glisiranju (unutar 300 metara od obale), zatekli dva strana državljana.

Zbog utvrđenih prekršaja izdani su im obavezni prekršajni nalozi.

U subotu, 28. srpnja na graničnom prijelazu Ličko Petrovo Selo policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske su u suradnji s djelatnicima Carine, na ulazu u RH, izvršili kontrolu osobnog vozila, zagrebačke registracijske oznake s kojim je upravljao 55-godišnjak iz Zagreba kod kojeg su pronašli 16 kilograma mesa, koje nije prijavio prije početka pregleda.

Pronađeno meso je od njega privremeno oduzete, a djelatnici Carine su mu naplatili novčanu kaznu.

L.O.