Tijekom proteklog vikenda (11.-14. listopada 2019. godine) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirano je devet prometnih nesreća.

U subotu u 14.20 sati na dionici državne ceste broj 8 u mjestu Sveti Ivan, dogodila se prometna nesreća kada je 53-godišnji slovenski državljanin upravljao motociklom slovenske nacionalne oznake, iz smjera Senja u smjeru Karlobaga i uslijed neprilagođene brzine kretanja izgubio kontrolu nad motociklom, prešao na suprotnu kolničku traku i udario u motocikl kojim je iz suprotnog smjera upravljao 56-godišnji slovenski državljanin, te je potom udario i u motocikl kojim je iz suprotnog smjera upravljala 40-godišnja slovenska državljanka.

Uslijed zadobivenih ozljeda, 53-godišnji vozač motocikla preminuo je na mjestu događaja, dok je 40-godišnja vozačica motocikla lakše ozlijeđena.

U nedjelju u 15.45 sati na dionici državne ceste broj 8, u mjestu Barić Draga, dogidla se nesreća kada je 40-godišnjak iz Gornje Stubice upravljao motociklom krapinske registracijske oznake iz smjera Zadra u smjeru Karlobaga, te ulaskom u njemu lijevi oštri zavoj uslijed neprilagođene brzine kretanja izgubio nadzor nad motociklom, pao na kolnik i udario motociklom u stup zaštitne metalne ograde. Vozač motocikla je uslijed zadobivenih ozljeda preminuo na mjestu događaja.

Prometna nesreća u kojoj je jedna osoba ozlijeđena, dogodila se u subotu u 16.25 sati u mjestu Sušanj, kada je 46-godišnjak iz Gospića upravljao motociklom gospićke registracijske oznake, iz smjera Gospića u smjeru Karlobaga i uslijed neprilagođene brzine kretanja pao zajedno s motociklom na kolnik, kojom prilikom se teško ozlijedio. 

PULS