Učestale su dojave s terena gdje građani pronalaze odbačeno streljivo i minsko-eksplozivna sredstva. Tako je protekloga vikenda građanin u šumskom predjelu Bakovca Kosinjskog pronašao 1 200 komada streljiva call. 7,62×39 mm i jednu improviziranu ručnu bombu, što je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.
Policijski službenici Policijske postaje Novalja dovršili su kriminalističko istraživanje nad 19-godišnjakom i 20-godišnjakom (obojica slovenski državljani) zbog osnova sumnje da su počinili tešku krađu.

Ovaj dvojac se sumnjiče da su u petak, 30. srpnja oko 23,30 sati u Novalji provalili u cvjećarnicu u vlasništvu 50-godišnjakinje, iz koje su otuđili novac.
Nevolja je bilo i prometu. Policijski službenici Policijske postaje Otočac su u subotu u 3,40 sati na autocesti A-1 u smjeru Splita, kod čvora Otočac pomoću zvučnih i svjetlosnih signala zaustavljali osobni automobil karlovačke registracijske oznake koji se oglušio na znakove policije i nastavio kretanje. Zaustavili su ga tek kod odmorišta Ličko Lešće.

Utvrđeno je da je automobilom upravljao 45-godišnji hrvatski državljanin pod utjecajem alkohola (1,84 g/kg).

Bio je toliko pijan da je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva, te će protiv njega biti podnesen optužni prijedlog nadležnom sudu.

P. U./L. O.