Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđeno je ukupno 85 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 6 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u subotu u Otočcu (3.19 g/kg) kod 55-godišnjeg hrvatskog državljana. On je isključen iz prometa i smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Dvije prometne nesreće koje su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Korenice  i Senja.

Jučer su policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske u suradnji sa Mobilnom jedinicom prometne policije i inspektorima inspekcije cestovnog prometa Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, na autocesti A-1 na odmorištu Ličko Lešće, u smjeru sjevera, proveli pojačani nadzor prometa, a sve s ciljem podizanja opće razine sigurnosti, prevencije i sprečavanja činjenja prekršaja i kaznenih djela te pronalaska osoba, roba i predmeta koje se dovode u vezu s izvršenjem prekršaja i kaznenih djela.

Tijekom provođenja preventivno-represivne akcije utvrđeno je 28 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega 15 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i dva prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa. 

L.O.