Za vikend dvije teške prometne nesreće – Slovenac divljao na A1!

0
Foto:Ilustracija

Protekli vikend na području Policijske uprave ličko-senjske bio je u znaku prometnih nesreća. Dogodilo ih se čak osam, a u dvije prometne nesreće sudionici su zadobili teške tjelesne ozlijede. Osim navedenog evidentirano je jedno kazneno djelo i jedno narušavanje javnog reda i mira.

Dvije prometne nesreće su s teško ozlijeđenim osobama dogodile su se:

Oglas
  • u subotu u 17.55 sati na državnoj cesti broj 8, u Moštini, općina Karlobag, dogodila se prometna nesreća kada je 30-godišnji slovenski državljanin, upravljajući motociklom slovenske registracijske oznake, iz smjera Karlobaga u smjeru Zadra, uslijed neprilagođene brzine kretanja izgubio nadzor nad motociklom i pao u more, te se teško ozlijedio;
  • jučer u 12.05 sati na državnoj cesti broj 1, kod Udbine, dogodila se prometna nesreća kada je 42-godišnji hrvatski državljanin upravljajući motociklom bjelovarske registracijske oznake iz smjera Gračaca u smjeru Korenice, uslijed neprilagođene brzine kretanja izgubio nadzor nad motociklom i sletio van kolnika, te se teško ozlijedio.

Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Senja, Gospića i Otočca.

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđeno je ukupno 89 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 9 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u subotu u Senju, kod 35-godišnjeg hrvatskog državljanina (1.84 g/kg).  

Najveća utvrđena brzina kretanja od 225 km/h izmjerena je jučer na autocesti A-1, u smjeru Zagreba, između Jadove i Gospića, gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 130 km/h, kada je 23-godišnji slovenski državljanin upravljao osobnim automobilom. On je kažnjen novčanom kaznom, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja  motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od jednog mjeseca.

L.O./PULS