Ilustracija

Tijekom proteklog vikenda (29. studenog – 2. prosinca 2019. godine) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirano je jedno kazneno djelo, četiri prometne nesreće i dva narušavanja javnog reda i mira.

Kriminalitet

U četvrtak, 28. studenog 2019. godine u ugostiteljskom objektu u Otočcu, nepoznati počinitelj otuđio je novčanik s novcem i osobnim dokumentima u vlasništvu 53-godišnjaka iz Otočca.

Policija traga za počiniteljem, protiv kojeg će biti podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Promet: Dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama

Dvije prometne nesreće su s ozlijeđenim osobama, a dogodile su se na području Gospića i Otočca. U njima su dvije osobe lakše ozlijeđene.

Ostale dvije prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića i Otočca.

U petak, 29. studenog 2019. godine, od 10 do 15 sati su policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske u suradnji s djelatnicima Carinske uprave i Hrvatskih cesta, na autocesti A-1 na odmorištu Brloška Dubrava, u smjeru sjevera, proveli preventivno-represivnu akciju „Nadzor tehničke ispravnosti i osovinskog opterećenja“.

Tijekom provođenja preventivno-represivne akcije utvrđeno je 19 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega 4 prekršaja tehničke neispravnosti, 5 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 6 prekršaja nekorištenja svjetla.

Tijekom proteklog vikenda provedene su i ostale preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđen je ukupno 31 prekršaj prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 4 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola. 

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je noćas u Senju kod 31-godišnjaka iz Zagreba (1.37 g/kg). 

Najveća utvrđena brzina kretanja od 208 km/h izmjerena je u subotu na autocesti A-1, u smjeru Zagreba, gdje je brzina prometnim znakom bila ograničena na 100 km/h, kada je 40-godišnjak iz Zagreba upravljao osobnim automobilom. On je kažnjen novčanom kaznom, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije na području RH u trajanju od 1 mjeseca. 

Javni red i mir

Narušavanja javnog reda i mira počinjena su drskim ponašanjem na području Otočca, te tučnjavom na području Gospića.

Protiv počinitelja će biti podnijeti optužni prijedlozi nadležnom sudu.

PULS/L.O.