Ilustracija

Tijekom proteklog vikenda na području PU ličko-senjske evidentirana su tri kaznena djela, osam prometnih nesreća i dva narušavanja javnog reda i mira.

U subotu u Novalji, nepoznati počinitelj je provalio u apartman iz kojeg je otuđio prijenosni zvučnik, parfeme, ručne satove, odjevne predmetne i novac, na štetu osam austrijskih i jednog rumunjskog državljanina,izvijestila je PU ličko-senjska.

Na popularnom Zrću drski lopov ukrao je mobitel 28-godišnjakinji iz Rijeke.

Noću 1./2. lipnja u Brinju, nepoznati počinitelj provalio je u trgovinu u vlasništvu pravne osobe sa sjedištem u Otočcu, iz koje je otuđio za sada neutvrđenu količinu cigareta.

Policija traga za počiniteljima, protiv kojih će nadležnim državnim odvjetništvima biti podnijete kaznene prijave.

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđeno je ukupno 37 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 6 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u subotu u mjestu Prijeboj, kod 57-godišnjeg državljana Bosne i Hercegovine (1.76 g/kg). On je isključen iz prometa, te je protiv njega podnesen optužni prijedlog nadležnom sudu.

Narušavanje javnog reda i mira počinjeno je na području Gospića drskim ponašanjem i tučnjavom. Protiv počinitelja će biti podnijet optužni prijedlog nadležnom sudu.

L.O./PULS