Ilustracija

Tijekom proteklog vikenda (12. – 15. travnja 2019. godine) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su tri kaznena djela, pet prometnih nesreća i dva narušavanja javnog reda i mira.

Kradu se krumpiri, kosilice i novčanici

Tijekom proteklog vikenda evidentirane su tri teške krađe:

– 11./12. travnja, u mjestu Županjdol, Općina Brinje, nepoznati počinitelj je provalio u obiteljsku kuću i gospodarske objekte vlasništvo 70-godišnjaka iz Zagreba, te iz gospodarskog objekta otuđio kosilicu.

– 12./13. travnja, u mjestu Krivi Put, Grad Senj, nepoznati počinitelj provalio je u kuću u vlasništvu 71- godišnjaka iz Senja iz koje je otuđio veću količinu krumpira.

– 13. travnja, na odmorištu autoceste A1, na području Grada Gospića, nepoznati počinitelj provalio je u kamper, iz kojeg je otuđio novčanik s dokumentima i novcem, na štetu 52-godišnjeg austrijskog državljanina.

Policija traga za počiniteljima, protiv kojih će nadležnom državnom odvjetništvu  podnijeti kaznene prijave.

Četiri prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Korenice, Senja i Novalje.

Prometna nesreća s teško stradalom osobom

Jedna prometna nesreća je s ozlijeđenim osobama, a dogodila se na području Otočca. U njoj je jedna osoba zadobila teške, a jedna osoba lake tjelesne ozlijede.

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđena su 43 prekršaj prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 6 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola.

Tučnjava na Udbini

Narušavanje javnog reda i mira počinjeno je tučnjavom na području Udbine, te vrijeđanjem i omalovažavanjem službene osobe na području Korenice.

Protiv počinitelja će biti podnijet optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu.

L.O.