Za vikend nekoliko provala, najpijaniji za volanom muškarac iz Otočca

Iz kuta gledanja Policijske uprave ličko-senjske iza nas je relativno miran vikend. Narušio ga je nepoznati koji počinitelj je u vremenu od 28. ožujka do 17. travnja 2021. godine u Kompolju provalio u kuću u vlasništvu 60-godišnjaka iz Rijeke. Pri tome ništa nije ukradeno.

Provala je počinjena i u Senju kada je u petak, 16. travnja nepoznati počinitelj provalio u kuću u vlasništvu 75-godišnjaka iz koje je ukrao novac.

Nastavak ispod oglasa

Policija traga za počiniteljima, protiv kojih će biti podnijete kaznene prijave nadležnim državnim odvjetništvima.

Lakše prometne nesreće s materijalnom štetom dogodile su se na području Otočca. Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđeno je 47 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 4 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u subotu, 17. travnja u Otočcu kod 50-godišnjeg hrvatskog državljanina (1.98 g/kg).

PULS/L. O.