Za vikend osam prometnih nesreća, Nijemac na autocesti A1 vozio 241 km na sat

0

Tijekom proteklog vikenda (29. ožujka – 1. travnja 2019. godine) na području Policijske prave ličko-senjske evidentirano je jedno kazneno djelo, osam prometnih nesreća, jedno narušavanje javnog reda i mira, dragovoljna predaja streljiva, 18 požara na otvorenom prostoru i pad u jamu – pronalazak tijela.

U subotu, u Korenici, nepoznati počinitelj je iz ruksaka 58-godišnje državljanke Tajvana otuđio novac i kreditnu karticu.

Oglas

Policija traga za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg će podnijeti kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetniku.

Jedna prometna nesreća je s ozlijeđenom osobom, a dogodila se na području Korenice. U njoj je jedna osoba lakše ozlijeđena.

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđen je ukupno 41 prekršaj prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 5 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u subotu kod Rastovače, kod 57-godišnjeg hrvatskog državljana (1.54 g/kg).

Najveća utvrđena brzina kretanja od 241 km/h izmjerena je u petak na autocesti A-1, u smjeru Zagreba, gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 130 km/h, kada je 53-godišnji njemački državljanin upravljao osobnim automobilom. On je kažnjen novčanom kaznom, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije na području RH u trajanju od 1 mjeseca.

Narušavanje javnog reda i mira počinjeno je tučnjavom na području Gospića, te će protiv počinitelja biti podnijet optužni prijedlog nadležnom sudu.

U petak je građanin s područja Karlobaga dragovoljno predao 42 komada raznog streljiva, koje je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

Proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirano je 18 požara na otvorenom prostoru.

L.O.